همکاری تیم خیبر، دانشگاه لرستان و بنیاد نخبگان استان/ همایش دانشجویی کارآفرینی برگزار شد
۱۴۰۴/۰۹/۲۵
با حضور دکتر محسن عارفنژاد، رئیس بنیاد نخبگان استان لرستان، دکتر مسعود عبدی، کارآفرین و مالک باشگاه خیبر خرمآباد، دکتر حسین حاتمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان و مهندس علی افشاری، کارآفرین و مؤسس شرکت شیرین بلوط، همایش دانشجویی «سفر به دنیای کارآفرینی»، در سالن اجتماعات شهید سلیمانی دانشگاه لرستان، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این همایش، عصر روز سهشنبه، 25 آذرماه سال جاری، توسط انجمن علمی دانشجویی مدیریت دانشگاه لرستان، با استقبال دانشجویان، برگزار شد.
مهمترین ویژگیهای نخبه
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان در این همایش، در سخنانی، گفت: «ویژگی یک فرد نخبه این است که برای رسیدن به هدف و ساختن راههای جدید و گشودن مرزهای تازه، صبور است و اراده و پشتکار دارد و نا امید نمیشود».
دکتر حسین حاتمی، تشریح کرد: «یک فرد نخبه این توانایی را دارد که کار تیمی و گروهی انجام بدهد؛ بنابراین تقویت کار گروهی، خودش، بخشی از ویژگی نخبه بودن است».
دکتر حاتمی، بیان کرد: «ویژگی دیگر نخبه بودن این است که فرد نخبه، خستگیناپذیر است و در فعالیتهایش، مدام، استمرارپذیری دارد و پیوسته در طول مسیر، به دنبال افزایش مهارتهاست».
کارآفرینی، ساز و کار توسعه اقتصادی، تحول اجتماعی و اقتصاد مقاومتی است
رئیس بنیاد نخبگان استان لرستان، در این همایش گفت: «کارآفرینی، ساز و کار توسعه اقتصادی و تحول اجتماعی در جامعه برای تولید ثروت است».
دکتر محسن عارفنژاد، افزود: «سوخت موتور کارآفرینی هر کشوری، سرمایه انسانی است؛ دانشجویان سرمایههای انسانی ارزشمند آیندهساز کشور هستند».
دکتر عارفنژاد، خاطرنشان کرد: «اگر بخواهیم یک مثال بارز از قدرت برپایه سرمایه انسانی ذکر کنیم کشور ژاپن است؛ زیرا این کشور، دارای منابع طبیعی غنی نیست و مهمترین سرمایهاش برای توسعه، بهکارگیری مناسب نیروی انسانی ماهر و توانمند است».
وی اظهار داشت: «ستون فقرات اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی است؛ هرچقدر کارآفرینی در جامعه تقویت شود خود به خود اقتصاد به یک اقتصاد پویا تبدیل میشود».
رئیس بنیاد نخبگان استان لرستان، تصریح کرد: «اقتصاد باید اقتصاد کارآفرین و دانشبنیان باشد؛ این اقتصاد براساس نیروی انسانی خلاق و نوآور و توانمند، شکوفا میشود».
دکتر محسن عارفنژاد به این نکته اشاره کرد که اقتصاد کارآفرینپایه، میتواند به گسترش اشتغال و تولید در جامعه منجر شود؛ گسترش اشتغال پایدار، باعث کاهش فقر میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان لرستان درباره تعریف نخبه گفت: «نخبه شخصی است که بتواند در جامعه، اثرگذار باشد».
کارآفرینی، تصمیمات شجاعانه و مسئولیت اجتماعی
مالک باشگاه خیبر خرمآباد، در این همایش، در سخنانی، گفت: «کارآفرینی، به دنبال تصمیمات شجاعانه در موقعیتهای حساس با رویکرد و جهتگیری مسئولیت اجتماعی است».
دکتر مسعود عبدی، تشریح کرد: «کارآفرینی از نگاه من، یعنی جرئت و شهامت تصمیمگیری در شرایط مبهم؛در مسیر کارآفرینی، باید شکست را هم به عنوان جزیی از مسیر پذیرفت».
دکتر عبدی، بیان کرد: «توان حل مسئله، مسئولیتپذیری، نترسیدن از شکست، یادگیری مداوم و پیوسته و تابآوری در بحرانها، از خصوصیات بارز یک کارآفرین و یک رهبر موفق در امور است».
وی خطاب به دانشجویان گفت:«اگر میخواهید در آینده، کارآفرینانی موفقی در جامعه بشوید همیشه باید این نکته را در ذهن خود مدنظر داشته باشد که رسیدن به هدفها، ممکن و شدنی است و هیچ چیز، غیرممکن نیست».
مالک باشگاه خیبر خرمآباد، افزود: «در مسیر موفقیت در کارآفرینی، همواره سختیهایی وجود دارد؛ اما مهم این است که از سختی و چالش نباید ترسید و با قدرت باید با ترسیم اهداف بزرگ براساس امید به آینده، حرکت کرد».
پاسخ به پرسشهای دانشجویان
مالک باشگاه خیبر خرمآباد در بخشی از همایش، با رویکرد گفتوگومحور و پرسش و پاسخ، به پرسشهای متنوع دانشجویان درباره تیم خیبر، پاسخ داد.
سوغات ملی لرستان؛ شیرینی بلوط
مؤسس شرکت شیرین بلوط در این همایش، در سخنانی، ضمن تشریح فعالیتهای شرکت که منجر به تولید شیرینی بلوط شده است، گفت: «ما توانستیم از میوه بلوط، یک نوع شیرینی تهیه کنیم که خواص درمانی هم داشته باشد و با اصول سلامت، سازگار باشد».
مهندس علی افشاری، توضیح داد: «ما موفق شدیم برای اولینبار در ایران، شیرینی بلوط را تولید کنیم؛ این یک دستاورد است که شیرینی بلوط به عنوان سوغات لرستان نیز در سازمان میراث فرهنگی، ثبت شد».
وی تصریح کرد: «شیرینی بلوط، براساس ظرفیتهای استان لرستان، تولید شد که محوریت آن، سلامتمحوری است».
او اظهار داشت: «در تاریخ لرستان، از بلوط، همواره برای تولید نان استفاده شده است؛ ما با استفاده از همین ظرفیت، از بلوط، شیرینی، تولید کردیم و این یک رویداد جدید است».
افشاری، ادامه داد: «ما در ابتدای این مسیر، با یک کارگاه بسیار کوچک شروع کردیم؛ سختیها را پشت سر گذاشتیم و نا امید نشدیم تا در نهایت به محصول شیرین بلوط، رسیدیم».
وی تصریح کرد:«کارآفرینی با اشتغالزایی هم گره خورده است؛ ما موفق شدیم از یک کارگاه کوچک در ابتدای راه به یک کارخانه برسیم که خودش باعث اشتغالزایی و تقویت تولید شد».
مؤسس شرکت شیرین بلوط، خاطرنشان کرد: «این نکته از نظر توجه به سلامت شهروندان هم برای ما اهمیت دارد که این نوع شیرینی برای افراد دارای بیماریهای قند و دیابت هم مناسبت است و باعث کاهش قند افراد میشود».
مهندس افشاری در بخش دیگری از سخنانش، درباره تجربیات برخی شرکتها و صنایع دنیا، نکات آموزشی را برای دانشجویان بیان کرد.
اجرای تئاتر و مسابقه
از بخشهای این همایش، اجرای تئاتر و مسابقه با مشارکت دانشجویان بود.