اخبار

حضور معاون پژوهش دانشگاه لرستان در قلب دیپلماسی علمی جهان اسلام

۱۴۰۴/۰۹/۲۲

دکتر حسین حاتمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان، به دعوت رسمی رئیس کامستک (کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی)، برای تقویت دیپلماسی علمی بین‌المللی جهان اسلام، در ششمین کنفرانس رؤسا و معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های کشورهای جهان اسلام، به میزبانی اسلام‌آباد پاکستان، حضور یافت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، به نقل از گزارش ارسالی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، ششمین کنفرانس رؤسای دانشگاه‌ها در دبیرخانه‌ی OIC-COMSTECH اسلام‌آباد، به طور مشترک توسط انجمن دانشگاه‌های بخش خصوصی پاکستان (APSUP) و کامستک با همکاری چندین دانشگاه برجسته‌ی پاکستانی برگزار شد و به‌طور رسمی از رئیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان به دلیل همکاری‌های خوب و فشرده با دانشگاه‌های کشورهای جهان اسلام در سال اخیر دعوت شد تا از 3 دسامبر در «کامستک»، حضور داشته باشند.

این رویداد شاهد مشارکت قابل توجهی بود؛ به طوری که حدود ۱۷۰ معاون رئیس دانشگاه و رئیس دانشگاه از سراسر پاکستان و از جمله ۴۰ نماینده‌ی خارجی به نمایندگی از ۱۷ کشور، در آن شرکت کردند. سفرای رومانی، تایلند، یمن، آمریکا و سایر کشورها نیز در این کنفرانس شرکت کردند.

پروفسور دکتر محمد اقبال چودری، رییس OIC-COMSTECH و برنده جایزه مصطفی (ص)، در نشست‌های تخصصی گفت که آینده آموزش عالی در جهان اسلام به ایجاد مشارکت‌های دانشگاهی قوی‌تر و رفع کمبود حیاتی متخصصان ماهر از طریق نوآوری مشارکتی، بستگی دارد.

او در نشست سالانه کنسرسیوم تعالی COMSTECH در دبیرخانه این سازمان در اسلام‌آباد سخنرانی کرد.

این گردهمایی سطح بالا، معاونان، رؤسای دانشگاه‌ها و نمایندگان ارشد دانشگاه‌های برجسته در سراسر کشورهای عضو و ناظر OIC را در رویدادی که به یک رویداد اساسی برای پیشبرد تعالی علمی و همکاری آموزشی در سراسر منطقه تبدیل شده است، گرد هم آورد.

نزدیک به 30 نماینده بین‌المللی از دانشگاه‌های ایران، سومالی، فلسطین، اندونزی، مالزی، تایلند، اوگاندا، بنگلادش، بنین، کامرون، گابن، ساحل عاج و سنگال به همتایان خود از چندین مؤسسه برجسته پاکستانی پیوستند تا مسیری مشترک برای آموزش عالی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ترسیم کنند.

پروفسور چودری، تأکید کرد که یکی از مهم‌ترین چالش‌های توسعه‌ای پیش روی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، همچنان محدودیت متخصصان ماهر و نیروی کار است، شکافی که تنها از طریق تقویت سیستم‌های آموزش عالی و گسترش فرصت‌ها برای انتقال دانش، قابل پرشدن است.

وی اظهار داشت که چشم‌انداز آموزش عالی جهانی پس از همه‌گیری کوویدـ19 به طور قابل توجهی تکامل یافته است و ابزارهای جدید یادگیری دیجیتال و مدل‌های آموزش ترکیبی به طور چشمگیری دسترسی به آموزش مبتنی بر مهارت و برنامه‌های یادگیری تعاملی کوتاه‌مدت را در سراسر مرزهای جغرافیایی و اقتصادی، بهبود می‌بخشند.

پروفسور چودری با تأکید بر ماهیت به هم پیوسته چالش‌های توسعه و ضرورت راه‌حل‌های جمعی، خطاب به رهبران دانشگاهی حاضر در جلسه گفت: «همکاری‌ها، اشتراک دانش، بهترین شیوه‌ها، تبادل محققان، انتقال فناوری و برنامه‌های دانشگاهی مشترک برای غلبه بر چالش‌های آموزشی پیش روی منطقه OIC حیاتی هستند».

جلسه صبح شامل دو بحث فنی فشرده با تمرکز بر تسلط بر شخصیت، مدل‌های دانشگاهی آینده و پیوند در حال تحول بین جامعه، اقتصاد و صنعت بود. نمایندگان در جلسات طوفان فکری ساختاریافته به رهبری مربیان ارشد بین‌المللی و رهبران دانشگاهی شرکت کردند و بررسی کردند که چگونه دانشگاه‌ها باید برای حفظ جایگاه خود در جهانی که به سرعت در حال تغییر است، متحول شوند.

این بحث‌ها بر نیاز مبرم به آموزش مبتنی بر شایستگی، ابزارهای آموزشی مدرن، مشارکت دانشگاه و صنعت و برنامه‌های آموزشی مشارکتی طراحی شده برای تجهیز فارغ التحصیلان به مهارت‌های لازم برای مقابله با چالش‌های جهانی نوظهور تأکید کرد.

جلسه سالانه همچنین شامل یک بحث جامع و تحت نظارت در مورد حوزه‌های موضوعی کلیدی همکاری CCoE بود.

دانشگاه‌ها در سخنان مقدماتی، دیدگاه‌ها و بینش‌های مشترک خود را ارائه دادند، در حالی که مقامات COMSTECH ابتکارات و برنامه‌های مختلف این سازمان را به تفصیل شرح دادند.

سپس شرکت‌کنندگان در مشورت‌های اساسی در مورد برنامه اقدام برای سال ۲۰۲۶ شرکت کردند و در مورد استراتژی‌های گسترش همکاری بین دانشگاهی در ابعاد مختلف از جمله تبادل اساتید، طرح‌های جابجایی دانشجویان، فرصت‌های آموزشی مدیریت ارشد و پروژه‌های تحقیقاتی و نوآوری مشترک با هدف تقویت اکوسیستم‌های تحقیقاتی در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) به بحث و تبادل نظر پرداختند.

پروفسور چودری، دانشگاه‌های عضو CCoE را به شدت تشویق کرد تا به طور فعال با برنامه‌های شاخص COMSTECH، از جمله برنامه بورسیه تحقیقاتی، برنامه محققان برجسته، انجمن COMSTECH در زمینه محیط زیست و احیای اکوسیستم، مرکز آموزش و تحقیقات هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور و پورتال فناوری و نوآوری OIC، همکاری کنند.

اطلاعات دقیق در مورد این ابتکارات از طریق یک ارائه جامع که فرصت‌های مشارکت نهادی و پیشرفت تحصیلی فردی را مشخص می‌کرد، به اشتراک گذاشته شد.

رئیس کامستک در پایان سخنرانی خود، تعهد تزلزل‌ناپذیر COMSTECH را برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ابتکارات ظرفیت‌سازی در سراسر شبکه CCoE مجدداً تأیید کرد.

او ابراز اطمینان کرد که مشارکت‌های ایجاد شده و تقویت شده در طول این نشست، مزایای ملموسی برای دانشجویان، اساتید و محققان در سراسر منطقه OIC به همراه خواهد داشت و تأکید کرد که رفاه آینده جهان اسلام به طور قابل توجهی به کیفیت و دسترسی به سیستم‌های آموزش عالی آن بستگی دارد.

این نشست سالانه به عنوان بستری حیاتی برای بررسی پیشرفت‌های حاصل شده در سال گذشته، شناسایی اولویت‌های آینده و تعمیق همکاری‌های دانشگاهی برای ارتقای تعالی علمی و توسعه پایدار در سراسر منطقه OIC عمل کرد.

پروفسور چودری بر نقش محوری موسسه استاندارد و مترولوژی کشورهای اسلامی (SMIIC) در توسعه و هماهنگ‌سازی استانداردهای حلال در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) تأکید کرد.

او اظهار داشت که COMSTECH و SMIIC به طور مشترک پنج برنامه آموزشی منطقه‌ای را در ازبکستان، اوگاندا، بنگلادش، مراکش و پاکستان برگزار کرده‌اند و بیش از 300 متخصص آزمایشگاه را در زمینه استانداردها و آزمایش محصولات حلال آموزش داده‌اند.

پروفسور چودری همچنین از پروژه بزرگ مورد حمایت بانک توسعه اسلامی (IsDB) خبر داد: تأسیس آزمایشگاه تأیید اصالت حلال در دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU).

برای اولین بار با پیگیری‌های معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان، دانشگاه لرستان نیز به‌عنوان دانشگاهی اثرگذار و فعال در کشورهای جهان اسلام به نشست مهم رؤسای دانشگاه‌ها در کامستک دعوت شد که امیدواریم با همکاری‌های علمی و بین المللی پیش رو توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان این نشست‌های بین‌المللی توسط کامستک و دانشگاه لرستان ادامه یابد و قطعاً منجر به دیپلماسی‌های بین‌المللی بیشتری برای دانشگاه لرستان خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان (دکتر حسین حاتمی)، با توجه به دعوت رسمی و میزبانی کامل کامستک، از این سفر و فرصت استفاده کرد و روز دوم دسامبر با دانشگاه ناست نیز که در 3 ماه گذشته، مکاتبات رسمی را با این دانشگاه آغاز کرده بود هماهنگی‌های لازم را برای حضور، بازدید و انعقاد تفاهم نامه انجام داد که خبر آن نیز در تارنمای دانشگاه لرستان، درج شد.

این خبر دارای دو پیوست است.

دانلود فایل ضمیمه
فایل شماره یک
اندازه فایل : 488.2 KB
فایل شماره دو
اندازه فایل : 291.8 KB
گزارش تصویری

۱۴۰۴/۰۹/۲۲ - ۲۳:۵۴
۹۵ بازدید