سمینار ظرفیت‌های گردشگری لرستان ذیل جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۲/۱۹

در راستای برگزاری سلسله نشست‌ها و سمینارهای چهارمین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین، سمینار تخصصی ظرفیت های گردشگری استان لرستان با سخنرانی دکتر امیر آهنگران، عضو هیئت علمی گروه آموزشی تاریخ و باستانشناسی دانشگاه لرستان در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست در سالن شهید رشوند دانشگاه لرستان برگزار شد و دکتر آهنگران در سخنانی ظرفیت‌های گردشگری استان لرستان را تشریح کرد.

دانشجویان شرکت‌کننده نیز دیدگاه‌ها و پرسش‌های خود را مطرح کردند.

بخشی از مطالب مطرح شده توسط دکتر آهنگران در سمینار مذکور به این شرح است:

«...استان لرستان با توجه به چشم اندازهای زییا و گاه بی بدیل مانند کوههای سر به فلک کشیده، پوشش گیاهی متنوع باتوجه به چهار فصل بودن این استان، دشت های وسیع و سراب های متنوع، آبشارهای زیاد و باشکوه و دیگر پتانسیل های که در زمینه های تاریخی و فرهنگی دارد هرساله هزاران نفر در فصول مختلف سال را هم براساس هدف و هم براساس موقعیت مکانی که براساس آنها انواع گردشگری را تقسیم بندی نمودیم، بویژه در عرصه‌های گردشگری تفریحی،گردشگری طبیعت، گردشگری شهری، گردشگری روستایی، گردشگری عشایری، قومی، گردشگری کوهستانی، گردشگری درمانی، گردشگری ورزشی، گردشگری مذهبی و... برای گذراندن اوقات فراغت به عنوان گردشگر پذیرا باشد تا از جاذبه‌های گوناگون گردشگری این استان بهره وافی و فیض اکمل را ببرند.

با توجه به تمام این تفاسیر حتی برخی از شهرهای استان لرستان همچون الیگودرز با وجود داشتن قلل مرتفع و آبشارها و چشمه های فراوان می تواند به عنوان قطب گردشگری کوهستانی در عرصه کوهنوردی و تفریحی و شهر خرم آباد نیز به عنوان مرکز استان به واسطه داشتن کوه‌ها و آبشارها، دشت ها، چشمه ها و آثار تاریخی دوره های مختلف به یک پایلوت گردشگری در کشور مبدل شود و حتی این شهر قابلیت ایجاد یک تله کابین در تنگ شبیخون را برای جذب گردشگر بیشتر با مشارکت بخش خصوصی برای تلطیف روحیه گردشگران از زیبایی های منطقه مخمل کوه در فصل های زمستان، پاییز و بهار را دارد.

همچنین بخش‌های از مخمل کوه بویژه منطقه دارحوض دارای قابلیت ایجاد سایت صخره نوردی برای وزشکاران در این حوزه ورزشی است.

البته همه این‌ها منوط است به تقویت اقدامات و فرهنگ سازی بیشتر و به‌ویژه هدفگذاری‌ و وضع دستورالعمل‌های اجرایی معطوف به خصوصی‌سازی واحد‌های اقامتی و بوم‌گردی، تبلیغات گردشگری، آموزش نیروی انسانی به عنوان راهنمای تور گردشگری، سیاست‌های تشویقی و ایجاد زیر ساخت‌های لازم توسط دولت و وزارت میراث فرهنگی در مناطق میزبان پذیرای گردشگران و…»

گفتنی است اینگونه سمینارها که ذیل چهارمین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین هستند با همکاری مرکز لرستان شناسی دانشگاه لرستان، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان لرستان، اداره کل میراث فرهنگی استان لرستان و سایر ادارات و دانشگاه های استان برگزار می‌شوند.

مدیر مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان دکتر علی نوری است.

۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۱۳:۲۷