اخبار

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش کشور در آیین اختتامیه جشنواره ملی اقوام: هویت ما برپایه ایران، اسلام، انقلابی‌گری و قومیت‌هاست

۱۴۰۱/۰۲/۲۳

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور در آیین اختتامیه جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران به میزبانی خرم‌آباد گفت:«هویت ما برپایه ایران، اسلام، انقلابی‌گری و قومیت‌هاست».

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر علی‌باقر طاهری‌نیا، رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور و عضو دائمی شورای معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به‌عنوان یکی از سخنرانان اصلی آیین اختتامیه جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران، با حضور مردم، مدیران استانی و رؤسای دانشگاه‌های منطقه پنج کشور در مجموعه تاریخی و گردشگری قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد، سخنرانی کرد.

دکتر طاهری‌نیا گفت:«جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران، یک رویداد مهم است برای اهمیت دادن به نمودهای مختلف فرهنگ اقوام ایران که به میزبانی خرم‌آباد برگزار شد».

وی افزود:«مؤلفه‌های هویتی ما ایرانیان موضوعات مهمی است که آنرا توضیح می‌دهم؛ یکی از مؤلفه‌های هویتی ما، هویت ملی است؛ هویت ملی ما شامل تاریخ باشکوه ایران، زبان، فرهنگ و امثال این عناصر است؛ ما ایرانی هستیم؛ مؤلفه‌ی دیگر، هویت دینی ماست؛ اسلام برگ زرینی است که پس از بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص)، مردم ایران آنرا مبتنی برا انتخاب آگاهانه و باورمندی پذیرفتند و در عین حال مؤلفه‌های هویت ملی همچون فرهنگ و زبان خود را نیز حفظ کردند».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور، تصریح کرد:«مؤلفه سوم هویتی ما ایرانیان، مؤلفه‌ی انقلابی بودن و انقلابی‌گری است؛ دنیا، ما را به استکبارستیزی و ایجاد امنیت و آرامش برای منطقه‌ی خاورمیانه می‌شناسد؛ مردم ایران، دوست و همراه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بوده‌اند و این‌ها از عناصر مهم هویت انقلابی ماست؛ شهید سلیمانی، نماد هویت انقلابی ایران است».

دکتر علی‌باقر طاهری‌نیا تصریح کرد:«مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم در هر کجای دنیا که باشد از عناصر اصلی هویت انقلابی ماست؛ هر شخصی پاکدست‌تر، سالم‌تر و مردمی‌تر باشد و به مردم، خدمت کند انقلابی‌تر است».

دکتر طاهری‌نیا توضیح داد:«یکی دیگر از عناصر هویتی ما، مقوله‌ی هویت قومیتی ماست؛ قومیت برای هر ملت به منزله‌ی فصل است برای سال؛ سال دارای فصل‌های متنوع و مختلف است؛ قومیت‌ها برای هر ملتی پازل یک تصویر از وحدت و همدلی هستند».

وی بیان کرد:«بنابراین هویت ما شامل ایرانی بودن، مسلمان بودن، انقلابی‌گری و قومیت می‌ّشود».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور تشریح کرد:«روایت خصمانه از عناصر هویتی این است که این‌ها را مقابل همدیگر قرار بدهیم؛ برای مثال، به نام اسلام، علیه ایرانی بودن، اتخاذ موضع یا رفتار شود یا مثلاً برای دفاع از ایران باستان، به انکار اسلام پرداخته شود و این هم،‌همان روایت خصمانه از هویت ماست».

دکتر علی‌باقر طاهری‌نیا، ادامه داد:«همچنین یک بخش دیگر از روایت خصمانه از هویت این است که قومیت‌ها را در مقابل همدیگر قرار می‌دهند؛ در صورتی که ایران، مجموعه‌ای است از وجود انواع قومیت‌های متنوع و مختلف».

دکتر طاهری‌نیا تلنگر زد:«مراقبت کنیم و هوشیار باشیم که در زمین بازی طراحی شده توسط دشمن یعنی ترویج روایت خصمانه از عناصر هویتی و در مقابل هم قرار دادن عناصر هویتی، قرار نگیریم؛ روایت خصمانه دشمن، از مصادیق جنگ نرم است و ما در این زمینه بایستی هوشیار باشیم».

وی افزود:«ما ایران واحد هستیم که مجموعه‌ای است همدلانه از قومیت‌های متنوع و مختلف؛ ما ایرانی مسلمان انقلابی هستیم که هر کدام قومیت خاص خودمان را هم داریم».

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور تحلیل کرد:«بنابراین ما دو روایت داریم: روایت همدلانه و روایت خصمانه؛ در روایت همدلی، اقوام مختلف ایران به نیکی از همدیگر یاد می‌کنند و ما همگی باید به‌دنبال ترویج هرچه بیشتر روایت همدلانه مبتنی بر وحدت ملی، باشیم».

دکتر طاهری‌نیا در بخش دیگری از سخنانش به این موضوع اشاره کرد که دانشگاه، پشتوانه‌ی توسعه‌ی هر استانی است؛ هر استانی که می‌خواهد توسعه پیدا کند باید نقش‌آفرینی اندیشمندان و متخصصان دانشگاهی آن استان، اثرگذار و ارتباط بین دانشگاه و سازمان‌ها،‌نهادها، دستگاه‌ها و ... در آن استان تقویت و پایدار شود.

گفتنی است جشنواره ملی فرهنگ اقوام ایران به میزبانی خرم‌آباد از تاریخ 18 تا 22 اردیبهشت‌ماه با حضور 25 استان کشور در مجموعه تاریخی و گردشگری قلعه‌ فلک‌الافلاک برگزار شد.

دانشگاه لرستان در این رویداد ملی، حضور فعال داشت.

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۲/۲۳ - ۱۷:۰۰
۶۷۹ بازدید