اخبار

نشست اعضای هیئت علمی جوان دانشگاه لرستان با هیئت رئیسه این دانشگاه برگزار شد

۱۴۰۳/۰۸/۰۶

نشست اعضای هیئت علمی جوان دانشگاه لرستان با هیئت رئیسه این دانشگاه با عنوان «نشست چراغ» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست گفت‌وگومحور، بعدازظهر روز یکشنبه، 6 آبان‌ماه سال جاری در سالن شهید ابراهیمی واقع در ساختمان شهید سلیمانی دانشگاه لرستان برگزار شد.

اعضای هیئت رئیسه دانشگاه لرستان، به‌ویژه رئیس و معاونان آموزشی و پژوهش و فناوری، توضیحات لازم درباره آیین‌نامه‌های مرتبط با آموزش و پژوهش اعضای هیئت علمی را بیان کردند.

اعضای هیئت علمی جوان دانشگاه لرستان، پرسش‌های خود را مطرح نمودند و رئیس و معاونان دانشگاه لرستان به پرسش‌ها، پاسخ دادند.

چکیده مهم‌ترین سخنان دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست:

ـ این نشست یک پیش‌نشست برای نشست اصلی هفته پژوهش و فناوری است؛ یکی دیگر از اهداف این نشست آن است که ما بتوانیم یک درک مشترک از همدیگر داشته باشیم.

ـ در جامعه دینی، دانشمند، اهل حرکت است و اهل توقف و رکود نیست؛ نخبگان علمی اهل حرکت هستند. هیچ‌گاه در مسیر علم و دانش نباید توقف کرد. حرکت برای رفع نظام مسائل استان و کشور است. نشست برای هم‌افزایی جهت حرکت به سوی آینده است. سخن مأیوس‌کننده در نظام جمهوری اسلامی ایران، جایی ندارد.

همیشه باید از حرکت و امید، سخن گفت.

ـ استاد باید نسبت به نظام مسائل پیرامون فعال باشد و استاد هیچ‌گاه نباید منفعل باشد. استاد باید بتواند نسبت به رفع نظام مسائل دانشجویان نیز فعال باشد.

استاد باید یک استاد اثرگذار در جامعه باشد.

ـ رویکرد ما ترمیم نیروی انسانی دانشگاه لرستان بوده است؛ دانشگاه لرستان براساس گزارش مرکز جذب وزارت علوم، توانست در سال 1402 رتبه نخست جذب اعضای هیئت علمی در سطح دانشگاه‌های کشور را به خودش اختصاص داد؛ هم در تعداد و هم در فرایند جذب اعضای هیئت علمی جدید، دانشگاه لرستان در سطح کشور اول شد.

ـ نسبت استاندارد استاد به کارمند یک به یک است؛ ما توانستیم با جذب اعضای هیئت علمی بدون جذب کارمند، ناترازی نسبت بین استاد و کارمند را رفع کردیم.

ـ شما اساتید باید به درآمدزایی اختصاصی دانشگاه لرستان کمک کنید؛ ما باید بودجه دانشگاه لرستان را ارتقاء بدهیم.

این مهم است که اساتید با تقویت ارتباط با صنایع و عقد قراردادها، برای دانشگاه آورده از نوع درآمدزایی اختصاصی داشته باشند که خودش کمک به ارتقای گرنت {پژوهانه} می‌شود.

ـ ما توانستیم در سال 1401 به مقدار 118 درصد بودجه به دانشگاه تزریق کنیم؛ درآمدهای اختصاصی دانشگاه در سال 1401 مقدار 18 میلیارد تومان تحقق پیدا کرد. در سال 1402 این مقدار به 37 میلیارد و 500 میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

وقتی درآمدهای اختصاصی دانشگاه بالا برود ما می‌توانیم مقدار گرنت {پژوهانه} بیشتری به اعضای هیئت علمی پرداخت کنیم.

ـ از اعضای هیئت علمی جوان دانشگاه لرستان تقاضا دارم محتوای قانون جهش تولید دانش‌بنیان به‌ویژه مواد 11 و 13 این قانون را مطالعه کنند تا ارتباط بین اعضای هیئت علمی و صنایع، بیشتر شود.

چکیده مهم‌ترین سخنان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، در این نشست:

ـ سنگر تدریس در دانشگاه یک سنگر بسیار مهم در نظام جمهوری اسلامی است؛ حضور در نظام تعلیم و تربیت یک نعمت والای الهی است.

ـ در تعالیم قرآن کریم و دین اسلام، علم و دانش دارای اهمیت و ارزش فراوان است؛ مسلمان همواره باید به دنبال کسب علم و دانش باشد. کسب قدرت با داشتن علم و دانش ایجاد می‌شود. اگر می‌خواهیم روز به روز اقتدار و قدرت کشور بیشتر بشود باید مداوم دنبال علم و دانش رفت. جایگاه علم یک جایگاه دارای عظمت است.

ـ آموختن علم به دیگران نشاندهنده‌ی شکر نعمت علم است. بهره‌مندی از علم و دانش، نعمت الهی است. علم نباید ابزار ظلم بشود؛ به همین علت همراه با علم باید معنویت و اخلاق دینی حاکم باشد.

در نظام سلطه شاهد علم بدون معنویت هستیم که تکنولوژی علیه مظلومان استفاده می‌شود که برخلاف تعالیم الهی و انسانی است.

ـ دنیای فعلی دنیای علم و دانش است؛ هر کس به دنبال علم و دانش نرود باید خودش را آماده‌ی سلطه‌پذیری نماید. پس، علم و دانش باعث قدرت می‌شود. علم هم باید در جایگاه خودش یعنی خدمت به انسان استفاده بشود.

_ تغییر و تحولات در جوامع به دست نخبگان و دانشمندان و اهل علم محقق می‌شود؛ بنابراین اهمیت علمو دانش از نوع ایجاد تحول و پیشرفت در جامعه است.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۸/۰۶ - ۲۱:۱۰
۱۶۹۷ بازدید