اخبار

همایش ملی پیشگیری از خودکشی با حضور مدیرکل مطالعات اجتماعی وزارت کشور، در دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۴/۰۲/۱۴

دومین همایش ملی آسیب‌های اجتماعی ایران با محوریت پیشگیری از خودکشی، با حضور مدیرکل دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان، مدیران استانی و پژوهشگران دانشگاهی، به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این همایش که یکشنبه، 14 اردیبهشت‌ماه سال جاری در دانشگاه لرستان برگزار شد سخنرانان مختلف مقالات علمی خود درباره راهکارهای پیشگیری از خودکشی را ارائه کردند.

ضرورت همکاری سه نهاد اصلی

مدیرکل دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور در این همایش ملی در سخنانی گفت: «بدون استحکام و ارتقای همکاری بین سه نهاد اصلی شامل خانواده، دولت و بخش عمومی جامعه، نمی‌توان آسیب‌های اجتماعی از جمله خودکشی را کاهش داد».

فرهاد رستگارنسب، توضیح داد: «سیاستگذاری اجتماعی بایستی مانع انزوای فرد در جامعه بشود؛ یعنی سیاست‌ها به گونه‌ای باشند که افراد به سوی انزوا و سرخوردگی از جامعه نروند؛ زیرا این معضل خودش ممکن است باعث خودکشی بشود».

وی، اظهار داشت: «بازاندیشی در راههای رفته شده یک ضرورت است؛ ما باید بتوانیم در روش‌ها و ایده‌هایی که اجرا شده است بازاندیشی کنیم که این بازاندیشی متناسب با اقتضائات امروزین جامعه است».

مدیرکل دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور، بیان کرد: «ما باید اطلاعات جامع و دقیق و جزیی از آسیب‌های اجتماعی از جمله خودکشی داشته باشیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی علمی دقیق انجام بدهیم».

رستگارنسب، تصریح کرد: «ما این آمادگی را داریم که برای مثال چند استان در کشور، یک کلان پروژه در رابطه به راهکارهای کاهش خودکشی ارائه کنند و ما هم در وزارت کشور حمایت کنیم تا آسیب‌های اجتماعی همچون خودکشی کاهش یابد».

توجه به راهکارهای علمی و جامع

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان در این همایش در سخنانی گفت: «کنترل و کاهش خودکشی نیازمند راهکارهای جامع و علمی است».

سعید پورعلی، تشریح کرد: «سنت‌های پسندیده و اصیل فرهنگی در استان لرستان که رویکرد خانواده‌محور دارند بایستی تقویت و به‌روزرسانی بشوند که خود از عوامل مهم فرهنگی و رفتاری پیشگیری از خودکشی است».

پورعلی اظهار داشت: «تقویت آموزش‌های همگانی و بهره‌گیری از راه‌حل‌های دانشگاهی و علمی و کاربردی، اهمیت فراوان دارد».

وی تصریح کرد: «امیدآفرینی و حرکت به سوی امیدبخش و ایجاد فرصت‌های بهتر برای زندگی بهتر انسان‌ها، از عوامل پیشگیری از خودکشی است».

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان افزود: «هرچه بیشتر باید از نظرات متخصصان دانشگاهی آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد».

پورعلی به این نکته اشاره کرد که آموزش‌های عمومی مبتنی بر پیشگیری از خودکشی باید به راحتی در دسترس همه اقشار مردم قرار بگیرد.

وی، بیان کرد: «از ظرفیت‌های جوامع محلی، سازمان‌های مردم نهاد، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها باید به خوبی استفاده شود».

راهکارها باید جامعه‌محور باشند/ استفاده از فناوری‌های نوین

سرپرست دانشگاه لرستان در این همایش در سخنانی گفت: «اگرچه رتبه ایران در بین سایر کشورها از نظر خودکشی، پایین است اما همین مقدار پایین هم روند رو به رشد دارد که نگران‌کننده است؛ پس باید به راهکارهای علمی و جامعه‎محور، بیش از پیش توجه کرد».

دکتر مهرداد دادستانی، توضیح داد: «بایستی مشارکت دانشگاهیان را تقویت کرد و راهکارهای علمی را گسترش داد؛ با راهکارهای علمی می‌توان آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد».

دکتر دادستانی، تشریح کرد: «از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی هم باید برای پیشگیری از خودکشی، بهره گرفت؛ با علم و براساس عقلانیت علمی باید در زمینه پیشگیری از خودکشی، فعالیت کرد».

سرپرست دانشگاه لرستان، اظهار داشت: «برگزاری اینگونه همایش‌ها که ماهیت علمی و تخصصی دارند از جمله گام‌هایی است که حساسیت و مسئولیت جامعه و سیاست‌گذاران اجتماعی درباره آسیب‌های اجتماعی از جمله خودکشی را گسترش می‌دهد».

گزارش تصویری

۱۴۰۴/۰۲/۱۴ - ۱۱:۱۳
۶۰۱ بازدید