اخبار

سخنرانی علمی با عنوان «تکامل زمین‌ساختی ایران» به صورت ویدئو کنفرانس در دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۴/۰۲/۲۸

سخنرانی علمی با عنوان «تکامل زمین‌ساختی ایران» توسط پروفسور رابرت استرن در دانشگاه لرستان به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد که با استقبال دانشجویان و اعضای هیئت علمی مواجه شد.

در این سخنرانی، ایران به‌عنوان یک آزمایشگاه طبیعی منحصر‌ به‌ فرد معرفی شد که در آن می‌توان تمامی فرایندهای مؤثر در تشکیل و تغییر پوسته قاره‌ای را مطالعه کرد.

سخنران، تاریخچه پیچیده زمین‌شناسی ایران را بررسی کرد؛ از تشکیل هسته پوسته‌ای ایران به‌صورت یک کمان ماگمایی در حاشیه شمالی گندوانا حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون سال پیش، تا جدایش و پیوستن آن به حاشیه جنوب‌غربی اوراسیا در حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش. همچنین به تشکیل اُفیولیت‌های گسترده در حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش، و تبدیل ایران به یک کمان قاره‌ای کششی در دوران پالئوژن اشاره شد.

در ادامه، به آغاز برخورد قاره‌ای ایران با صفحه عربی از حدود ۲۵ میلیون سال پیش پرداخته شد که تا به امروز ادامه دارد و ایران را به نمونه‌ای برجسته از یک مرز همگرای فعال قاره‌ای تبدیل کرده است.

از جمله ویژگی‌های شاخص این فرایند می‌توان به کمربند چین‌خورده و رانده زاگرس اشاره کرد.

تکامل پوسته‌ای ایران علاوه بر شکل‌دهی به چشم‌اندازهای زمین‌شناسی آن، منشأ منابع طبیعی غنی و همچنین خطرات لرزه‌ای قابل توجهی نیز بوده است.

این سخنرانی فرصتی ارزشمند برای درک بهتر فرایندهای عمیق زمین‌ساختی و تأثیرات آن‌ها بر منابع اقتصادی و مخاطرات طبیعی کشور فراهم آورد.

در همین رابطه، دکتر حسین حاتمی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان گفت: «برگزاری این نوع کرسی‌ها دارای امتیاز پژوهشی برای مجری اصلی برگزارکننده است و گواهی صادر می‌گردد؛ همچنین دعوت می‌شود از اعضای هیئت علمی محترم که چنین کرسی‌های بین‌المللی را به معاونت پژوهش و فناوری پس از تایید گروه و شورای دانشکده، ارسال بفرمایند».

سخنرانی مذکور از طرف گروه زمین‌شناسی دانشگاه لرستان و توسط دکتر رابرت استرن از دانشگاه تگزاس برگزار شد.

زمین ساختی


۱۴۰۴/۰۲/۲۸ - ۰۹:۲۲
۱۰۴ بازدید